fbpx

Buvusioje alaus darykloje startuolių traukos centras - „Tech Zity Klaipėda“

13th Jan, 2023

2024 metų balandžio mėnesį rekonstruotoje „Švyturio“ alaus darykloje atsidarys modernus, daugiafunkcinis startuolių traukos taškas „Tech Zity Klaipėda“.

„Tech Zity“ buvusioje „Švyturio“ alaus darykloje Bangų gatvėje vysto daugiafunkcinį 15 tūkst. kv. m. centrą. Čia bus įkurtos bendradarbystės (co-working) ir biurų erdvės, renginių salės, trumpalaikei nuomai skirtos gyvenamosios patalpos (co-living), erdvės bendruomenei ir maitinimo įstaigoms, sporto ir gyvenamųjų loftų patalpos.

„Man, kaip klaipėdiečiui yra labai smagu matyti šią vietą atgimstančią. Aš neabejoju, kad Klaipėda yra vienas geriausių miestų work-life balance atradimui, turbūt, ne tik Lietuvoje, bet apskritai visame regione. Su tokia infrastruktūra, manau, kad pats miestas gaus gerą postūmį į priekį. Nieko nėra smagiau kaip atvažiuoti į kitą Lietuvos galą, ateiti į tokią vietą ir rasti savo bendruomenę čia, prie jūros!“, – 2021 metų vasarą pristant „Tech Zity Klaipėda“ projektą kalbėjo „Kilo Health“ vadovas Tadas Burgaila.

Tikimasi, kad geografiškai patrauklioje senamiesčio vietoje įsikūrusį „Tech Zity Klaipėda“ pamėgs tiek klaipėdiečiai, tiek komandos iš kitų miestų. Tiek ofisuose ar co-working erdvėse dirbantys skirtingų įmonių darbuotojai bei laisvai samdomi specialistai, tiek ir trumpam apsistoti atvykusios komandos ar pavieniai žmonės – jausis būdami bendruomenės dalimi, galės dalyvauti įvairiuose renginiuose, susirasti naujų pažinčių, dalintis mintimis bei idėjomis.

„Džiugu, kad savivaldybės pavaldumo ir ne savivaldybės pavaldumo institucijų sukurtas „žaliasis koridorius“  jau įrodo savo veiksmingumą, efektyvumą ir reikalingumą, nors ir jame sprendimų priėmimų, derinimų, įvairių procedūrų greitis nėra toks, kokio norėtųsi. Tačiau galima pasidžiaugti, kad vienas iš ambicingiausių projektų, vystomas buvusioje „Švyturio“ alaus daryklos teritorijoje, jau įgauna pagreitį – turi visus reikiamus dokumentus, kad prasidėtų realūs projekto įgyvendinimo darbai. Nuoširdžiai linkiu investuotojams, šio projekto vystytojams gerą tempą, energiją nukreipti konkretiems projekto darbams vykdyti ir  lauksime, kada „Tech Zity Klaipėda“ taps miesto infrastruktūros dalimi. Tikiuosi, kad tai neužtruks“, – sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Tech Zity Klaipėda“ eksterjero architektai – biuras NEBRAU (Kaunas), vidaus struktūra, funkcija ir interjeras – „a2sm Architects“ (Vilnius).

Šiuo metu ieškome įmonių norinčių įsikurti bei partnerių, norinčių prisidėti prie išskirtinio projekto – teikti maitinimo, sporto ir kitas paslaugas.
Susidomėjote? Susisiekite – 

Articles