fbpx

„Tech Zity“ ir „Locked N’ Loaded“ - partnerystė vardan saugios Lietuvos verslo bendruomenės ateities

09th Feb, 2023

Startuolius vienijančias erdves vystanti organizacija „Tech Zity“ skelbia apie tęsiamą bendradarbiavimą su saugumo ir gynybos analizės centru „Locked N’ Loaded“. Suvienijusios jėgas šios dvi organizacijos kvies verslo bendruomenę ir pilietišką visuomenę dalyvauti paskaitose, diskusijose bei praktiniuose mokymuose, skirtuose geriau susipažinti su pasiruošimu krizinėms situacijoms. Šiuo bendradarbiavimu siekiama šviesti visuomenę ir suteikti jai išteklių bei įgūdžių, reikalingų norint prisidėti prie stipresnės ir saugesnės Lietuvos kūrimo.

„Locked N’ Loaded“ – 2018 m. poros karyba besidominčių bendraminčių pradėtas projektas, orientuotas į visuomenės supažindinimą su gynyba, Lietuvos kariuomene, gynybai reikalingų praktinių įgūdžių stiprinimą. Šia iniciatyva siekiama skatinti konstruktyvias diskusijas saugumo ir gynybos tematika ne vien ekspertų, kariškių, bet ir paprastų žmonių tarpe. Palaipsniui, auditorija plėtėsi, kol galiausiai, dėl Rusijos agresijos Ukrainoje, 2022 m. projektas susilaukė dėmesio ne tik iš civilių gyventojų bet ir pagrindinių informacinių kanalų. Facebook platformoje, kuri buvo pirmasis „Locked N’ Loaded“ komunikacijos kanalas, per 2022-uosius projekto tekstai pasiekė beveik 1.3 milijono unikalių vartotojų.

„Tech Zity“ bendruomenė su „Locked N’ Loaded“ susipažino dar pernai. „Praėjusių metų vasarą pradėjome gyvų renginių programą. Vien taktinės medicinos pagrindų išmokėme bemaž 150 asmenų. Pridėjus atviras diskusijas, išgyvenimo paskaitas ir situacijų simuliacijas, dalyvių skaičius perkopia 250.“ – apie projekto sėkmę pasakoja „Locked N’ Loaded“ mokymų vadovas Povilas Rubinas. Pirmojo renginių organizavimo pusmečio rezultatai rodo, kad labiausiai dalyvius domina tos temos, kurių aktualumą vis primena nesibaigiantis karas Ukrainoje: pirmoji pagalba, civilinė sauga, išgyvenimas.

Visos „Tech Zity“ erdvės yra antram gyvenimui prikelti, prieš tai kitą paskirtį turėję objektai. Simboliška, kad 2022 m. vasarą prasidėjusi partnerystė tarp „Tech Zity“ ir „Locked N’ Loaded“ suteikė galimybę taktinės medicinos mokymus organizuoti buvusios karo ligoninės erdvėse (dabar čia įsikūręs „Tech Park“ technologijų miestelis), o pasiruošimo ekstremalioms situacijoms ir išgyvenimui paskaitą organizuoti autentiškoje ir įprastai neprieinamoje „Lelijos“ fabriko civilinės gynybos slėptuvėje (artimiausiais metais šis industrinis kompleksas virs ko gero didžiausiu Europoje technologijų miesteliu – „Tech Zity Vilnius“).

“Džiugina tai, kad „Tech Zity“ patys kreipėsi su pasiūlymu bendradarbiauti. Neįtikėtina, kad nelauktai užsimezgusi draugystė gali būti tokia produktyvi. „Tech Zity“ suteikia idealias sąlygas visuomenę išmokyti ne tik naudingų, bet kartais ir gyvybiškai reikalingų įgūdžių. Manau, kad ši partnerystė yra puikus pavyzdys, kuomet sujungus nepriekaištingą „Tech Zity“ infrastruktūrą ir platų „Locked N’ Loaded“ žinių bagažą, bendruomenei galima pasiūlyti itin kokybišką produktą.” – sako P. Rubinas.

„Tech Zity“ šiuo metu jungia keturias lokacijas – „Tech Park“, „Tech Arts“ ir „Tech Loft“ Vilniuje bei „Tech Spa“ Druskininkuose, jose dirba apie 2000 talentų. Artimiausiuose įmonės planuose yra dar du modernūs daugiafunkciniai startuolių traukos centrai: „Tech Zity Klaipėda“ ir „Tech Zity Vilnius“. Įveiklinus šias erdves, planuojamas ženklus „Tech Zity“ bendruomenės augimas.

„Bendruomenės vystymas ir pilietiškumas mums – neatsiejamos ir ypač aktualios temos. „Tech Zity“ mes kuriame kaip platformą sėkmei, o savo sėkmę matuojame technologijų ir kūrybinių industrijų bendruomenės, kuriai ir kuriame erdves, pasiekimais. Bendradarbiavimas su „Locked N’ Loaded“ prisideda prie šios misijos, nes verslo sėkmė priklauso ne tik nuo žinių apie technologijas, inovacijas ir verslo plėtrą, bet ir bendruomenės narių saugumo jausmo, pasiruošimo ir atsparumo galimoms grėsmėms.“ – sako „Tech Zity“ bendruomenės vadovė Julija Maslinskaitė.

Šiais metais suplanuotos renginių serijos metu karybos ekspertai bei kvalifikuoti instruktoriai visuomenę supažindins su taktinės medicinos pagrindų, gynybos, pasiruošimo ekstremalioms situacijoms, išgyvenimo ir panašiomis temomis. Kaip rodo praktika, tokie mokymai itin vertingi kiekvienam žmogui, nes leidžia ne tik išmokti naudingų įgūdžių, bet ir skatina komandiškumą, bendradarbiavimą, atsparumą stresui ir nepasimetimą nenumatytose situacijose.

Naujienas apie renginius sekite „Tech Zity“ ir „Locked N’ Loaded“ Facebook paskyrose. Artimiausiu metu planuojami renginiai:

  • Vasario 11 d. (šeštadienis) 10:00-14:00. Taktinės medicinos mokymai „First Blood“ (nuoroda).
  • Vasario 18 d. (šeštadienis) 10:00-16:00. Praktiniai išgyvenimo mokymai „Survival Skills Workshop“.
  • Vasario 23 d. (ketvirtadienis) 18:00-21:00. Civilinės saugos paskaita – diskusija.
  • Kovo 4 d. (šeštadienis) 10:00-14:00. Taktinės medicinos mokymai pažengusiems.

Articles