fbpx

Tech Zity Vilnius: kone 10 tūkstančių lankytojų sulaukę 2022 metų renginiai

10th Feb, 2023

Praeitais metais „Tech Zity Vilnius“ erdves drebino daugybė skirtingų renginių. Nuo trankių vakarėlių iki modernaus meno parodų. Skirtingi pasirodymai ir edukaciniai bei meno renginiai sudomino kone 10 tūkstančių lankytojų, užsukusių pasižmonėti, pasilinksminti ar tiesiog praplėsti akiratį.

2022 metais gyvendinti projektai

Dar 2022-ųjų metų pradžioje su 300 dalyvių susitikome „Tech Zity Vilnius“ buvusiame „Lelija“ fabrike, kuriame kartu su projekto architektais pristatėme atgimstantį būsimą traukos centrą Vilniaus Naujamiestyje. Pažintinį reginį užbaigėme minčių ir idėjų pasidalinimu, o svečiams taip pat netrūko laiko užmegzti naujas pažintis.

Skirtingi muzikiniai pasirodymai ir didelio mąsto vakarėliai 2022-siais sulaukė didelio dėmesio. Daugiau nei 3200 dalyvių „Tech Zity Vilnius“ erdvėse spalio mėnesį talpino renginys „Prisukamas abrikosas“. Jam nenusileido ir „Solo ansamblis Pagaugai“ bei „Autostrada: SHOWCASE 2022“ surengti pasirodymai, kurie nors ir įkūnijo skirtingą konceptą, tačiau sulaukė nemažai pasisekimo. „Tech Zity Vilnius“ buvusiame siuvimo fabrike esančios urbanistinio stiliaus erdvės puikiai atliepė organizatorių renginių koncepcijas ir galėjo užtikrinti sklandžius, didelių žmonių srautus bei vakarėlio išsidėstymą skirtingose pastato erdvėse. Na, o gruodžio mėnesį triukšmingai užbaigėme su Art Cue judėjimu, kurio metu ant scenos pasirodė Kino Todo, Roe Deers, MIJU, Gemayel atlikėjai.

Beje, jau 2023 metų vasario mėnesį „Tech Zity“ pastate, buvusiose siuvyklos erdvėse, įvyks Vilniaus klubų – „Kablio“ ir „Elasticos“ – kolaboracija, renginys „BRUTALISMUS 3000“. Šiam vakarėliui buvo ieškota erdvės, kuri galėtų talpinti ne vieną tūkstantį žmonių, todėl svarbu tapo viskas – patalpų parametrai žmonių srautų valdymo užtikrinimui, akustika, koncepcijos išpildymas ir bendra vietos atmosfera. Organizatorių nuomone „Tech Zity Vilnius“ industrinio stiliaus projektas puikiai atliepia būsimo vakarėlio dvasią ir išlaiko savo laikmečio atmosferą. Buvęs tekstilės dirbinių fabrikas pasižymi didele erdve, todėl suteikia nemažai laisvės projekto organizatoriams planuojant svarbiausius vakarėlio akcentus.

Viena iš išskirtinių renginių serijų organizuotų „Tech Zity Vilnius“ patalpose – „Išgyvenimas“, interaktyvi paskaita apie civilinės saugos slėptuves. Organizatoriai Locked N’ Loaded  siekė dalyvius supažindinti su tinkamu pasiruošimu krizinėms situacijoms. Renginys vyko išskirtinėje lokacijoje – autentiškoje ir įprastai neprieinamoje „Lelijos“ fabriko civilinės gynybos slėptuvėje.

Na, ir žinoma, „Tech Zity Vilnius“ erdves atvėrėme ir įvairioms meno formoms. Gasparo Zondovo paroda „Azartas“ – tai tarsi lošėjo išpažintis, kuri įkūnijo savo istoriją meno kūrinių formose. Menininko paroda laikoma laimėjimu, kurį padėjo užtikrinti tematiką papildančios buvusio fabriko erdvės ir atmosfera.

Organizatorius Rupert dar praeitą vasarą panaudojo „Tech Zity Vilnius“ erdves įspūdingam menininkės Bianca Bondi kūriniui „Lilith“. Kūrėjos tikslas – pristatyti už vizualumo ribų atsiduriančias patirtis ir propaguoti materijos gyvavimą, akcentuojant tarpusavio ryšius, laikinumą, gyvybės ir mirties ciklus.  Šis projektas leido dar labiau atskleisti buvusio fabriko erdvę, kuri, nepaisant audringų pokyčių, išliko ištisus dešimtmečius.

O metus užbaigėme kultūringai su alternatyvios edukacijos programos baigiamąja paroda „Adero“. Šioje parodoje apsilankė daugiau nei 400 dalyvių. 6 menininkai „Tech Zity Vilnius“ erdvėse pristatė savo pusmetį trukusios kūrybinės kelionės kulminaciją. Urbanistinės fabriko erdvės padėjo atskleisti kūrėjų idėjas ir išpildyti kiekvieną jų kompoziciją.

Augimo kryptis 2023-iesiems

Ne paslaptis, kad „Tech Zity Vilnius“ Naujamiestyje planuoja įrengti didžiulį, net 50 tūkst., kv. metrų plotą užimantį, technologijų miestelį. O buvęs siuvimo fabrikas virs ne tik renginių, bet ir biurų, bendradarbystės erdvių ir konferencijų traukos centru. 7.5 metrų aukščio lubos, dideli langai, kurie pripildo patalpas dienos šviesos ir aplink pulsuojantis miestelis su restoranais, parduotuvėmis, vidiniais kiemais ir kt. primins miesto mieste koncepciją. Nepasikuklinsime sakydami, kad „Tech Zity Vilnius“ buvęs siuvimo fabrikas šiuo metu gyvena geriausią savo gyvenimą. Būdamas įvairių renginių apsuptyje ir ruošdamasis į būsimus biurus priimti startuolių komandas, savo sienose kaupia skirtingas patirtis. Jei manai, kad tavo renginys galėtų vykti „Tech Zity Vilnius“ arba jau metas ieškoti biuro patalpų, gyvenimu pulsuojančiame technologijų miestelyje, susisiek su mumis el. paštu – jurate@techzity.com.

Articles