fbpx

Druskininkai - kurortas bendradarbystei visus metus

workation kas tai
16th Jan, 2023

Pasibaigus šventiniam laikotarpiui daugelis darbuotojų grįžta į biurų kasdienybę, tačiau besikeičianti darbo santykių ir organizacijų kultūra bei konkurencija dėl talentų leidžia vis daugiau kvalifikuotų specialistų dirbti hibridiniu (derinant nuotolinį ir biuro darbo grafiką) būdu. Laisvas darbo vietos pasirinkimas ir lankstus grafikas dažnai tampa vienu esminių argumentų pritraukiant talentus į organizacijas.

Motyvuoti, į rezultatus orientuoti darbuotojai supranta savo indėlį į organizacijos sėkmę ir jos siekimui renkasi efektyviausius būdus, derindami darbą iš biuro, namų ar patogiai įrengtų darbo vietų kurortuose. Darbo ir poilsio balansas bei turiningas laisvalaikis šiai grupei žmonių itin svarbūs, tad jie nuolat ieško efektyviausių vietų kur galėtų visa tai suderinti.

Būtent šiems profesionalams skirtą naujo formato centrą 2021 m. Druskininkuose atidarė „Tech Zity“. Sostinėje būdami vienais pagrindinių startuolių ir IT kompanijų biurų nuomos paslaugų teikėjų, „Tech Zity“ kurorte sukūrė erdvę, skirtą darbostogų atvykstančioms kompanijoms ir profesionalams – „Tech Spa“. Čia jų darbui įrengta moderni bendradarbystės erdvė, susitikimų kambariai, o poilsiui – erdvūs, minimalistinio dizaino privačios kūrybinės studijos ar co-living tipo studijos.

Laisvai samdomi profesionalai ar kiti po vieną atvykstantys svečiai dažnai renkasi patogius, privatumą tenkinančius co-living tipo kambarius, kurie suteikia galimybes nemokamai naudotis ir visomis bendradarbystės erdvėmis, virtuvėmis, dalyvauti kino peržiūrose pastate esančioje kino salėje. Dažnai neformaliam bendravimui po darbų svečiai renkasi ir pastato apačioje įsikūrusį barą „Wingis“. Daug dėmesio „Tech Spa“ skiriama ir bendruomenės iniciatyvoms, kuriose priklausomai nuo metų laiko organizuojamos įvairios pramogos – turai dviračiais, baidarėmis, stalo žaidimai, bendros vakarienės ar kino peržiūros.

Apie „Tech Spa“ patirtis pakalbinome čia dažnai užsukančius pardirbėti profesionalus. „Omnisend“ atstovas Jonas Mardosas reguliariai naudojasi bendradarbystės erdve, nes tai, jo teigimu – geriausia vieta susikaupti darbui su kokybišku interneto ryšiu ir susitikimo kambariais, esanti netoli jo sodybos. Pagrindiniu darbo iš čia privalumu jis įvardino gerus, ir draugiškus žmonės iš Druskininkų, vietą mieste, barą, nakvynės galimybę.

Shopify“ plėtros ir skaitmeninės rinkodaros specialistas Domas Miciulevičius teigia, kad dirbant iš „Tech Spa“ jo darbo našumas didėja nuo 20 iki 80%, be to itin patogu tai, kad čia galima pasikviesti ir savo komandą bei padirbėti kartu su kolegomis, ko negali pasiūlyti kitos apgyvendinimo vietos kurorte.

PV Case“ atstovas Arvydas Venckus išskiria „Tech Spa“ gaunamą komfortą ir dizainą už prieinamą kainą. Visi vieningai sutaria kad besilankydami Tech Spa susikūrė savo ryšius su Druskininkais ir mielai čia grįžta kai tik turi galimybę.

Druskininkų kurortas, turintis išskirtinius gamtinius ir rekreacinius resursus, neabejotinai turi visas sąlygas ateityje tapti vienu pagrindinių nuotolinio darbo traukos centrų Lietuvoje. Trumpesnės kelionės iš didžiųjų miestų, mažiau jaučiamas sezoniškumas ir paslaugų gausa kurortą daro žymiai patrauklesniu darbostogoms nei pajūrio kurortai, o pačiame miesto centre įsikūręs „Tech Spa“ kompleksas tenkina net ir aukščiausius standartus darbo erdvėms keliančių svečių lūkesčius.

Dėl erdvių išbandymo, komandos darbostogų ar nakvynės kviečiame rašyti el. paštu – techspa@techzity.com

Articles